Dag 5 deel I


Nou so much voor gezonde spanning. Aangekomen bij Watanabe de bakken gaan bekijken. Gisteren meldde ik nog dat ik voor de doitsu ging.... Heeft hij geen praktisch geen doitsu meer!!! Dus maar eens gaan vragen hoe dat zat. Watanabe verkocht steeds minder vis, dit kwam doordat de aziatische markt geen interesse had in doitsu. Dus is mijnheer ook maar go-sanke gaan kweken, alsof er nog niet genoeg kwekers zijn die dat doen.... Fijn die Chinezen, ze drijven de prijz...en gigantisch omhoog en zorgen er ook nog eens voor dat alles behalve go-sanke steeds minder gekweekt wordt. Niet echt iets om blij van te worden. Ik was eigenlijk op zoek naar nisai, maar ben toen toch maar gaan kijken tussen de tosai. En warempel. toch nog een bak met doitsu!!! Heb dus 1 doos met leuke doitsu karachigoi, doitsu chagoi en gewone chagoi weten te handpicken!!!! Dit zijn visjes van zo'n 12 tot 23 cm.

Toch niet voor niets gereden. We hadden nu echter een ander probleem. Rondom Watanabe zitten geen andere kwekers, dus toch nog maar eens tussen de go-sanke gaan rondneuzen. En???? Check deel 2!


Dag 5 deel II


2 van onze vaste klanten hebben mij al meerdere keren de afgelopen jaren gevraagd te zoeken naar een echt mooie ginrin goshiki. Tot nu toe echt niet tegen gekomen. Loop ik rond de middag dus rond te struinen bij Watanabe om de tijd een beetje te doden.... Zie ik opeens iets ginrins zwemmen tussen alle gewone go-sanke. Nog een keer wat beter kijken.... Is dat nou een ginrin goshiki of wordt ik gek? Kweker erbij gehaald en geschept. YES!!!! Een hele mooie ginrin g...oshiki!!! Aangezien ik ook wel weet dat dit geen goedkoop visje gaat zijn, eerst nog maar eens flink geklaagd over het feit dat hij bijna geen doitsu meer kweekt (wij komen er al ruim 10 jaar). Watanabe zuchtte een keer, keek omhoog en kwam met een prijs waar ik iets mee kon. Na overleg met de klant de goshiki aangeschaft!!!! Dit is volgens mij de langste zoektocht ooit geweest! Maar geduld duurt het langst smile-emoticon. John??? Alvast van harte gefeliciteerd!!!!


Dag 5 deel III


Na de lunch vertrokken bij Watanabe san. Besloten om naar Miyajima island te gaan. Dit is een heel bekend eiland in Japan waar 1 van de meest bekende tempels van Japan staat. Dit eiland staat ook wel bekend als eiland van de goden. Je kan het bereiken met de pont. Bij aankomst zie je gelijk de grote torii. Tevens de bekendste van Japan. Pal achter de torii is de Itsukushima Shrine. Deze shrine staat met vloed volledig in de zee, net of het drijft. Overal op het ...eiland lopen tamme herten, schijnbaar al zolang men over het eiland schrijft.

Na een paar uur rondgekeken te hebben zagen we bij een grote souvenir winkel opeens koi certicaten hangen. Vissen van Takigawa! Dus maar eens naar binnen. Achter in de zaak stonden de deuren open en lag een heel mooi koivijvertje met echte juwelen erin. Toevallig was de eigenaar ermee bezig en dit bleek een hele bekende hobbyist uit Japan te zijn. Dus lekker een half uur over koi lopen filosoferen met hem. Ook weleens leuk, de zienswijze van de hobbyist in Japan horen. Voeren in de winter??? Doen ze niet. Van oktober tot april geen voer. Aan de bodies kon je het niet zien. Toch iets om eens verder in te duiken. Zijn water was nu 13 graden. De korte winter zal er zeker een rol in spelen.

Op de terugweg nog een leuk automerk gezien.... Toyota Isis... Maar ff niet ingehaald :):)

Morgen naar Watanabe. Alweer???? Nee een andere kweker die toevallig Watanabe heet. Deze heeft wel veel doitsu, voor de zekerheid maar even gebeld :):)


Dag 4 deel I


Zoals gisteren gemeld was eerst Momotaro aan de beurt! Netjes een afspraak gemaakt en dus bijna 3 uur gereden. Bij aankomst bleek Daisuke er niet te zijn, die moest onverwacht naar het ziekenhuis. Een beetje een domper aangezien we dus wel konden scheppen maar niet konden onderhandelen. Prijzen krijgen we morgen van hem en dan maar via de telefoon afdingen...

Ik heb een tweetal nisai tancho showa gevonden van bijna 60 cm. De ene het sumi al flink op het lichaam, ...de andere alles nog onderhuids. Interessant om eens te kijken wat dit in Nederland gaat doen! Eergisteren had ik gehoopt bij Takigawa een grote doitsu karachi te kunnen vinden. Maar die had er geen 1 meer zwemmen. Was een beetje een domper. Wat schetst mijn verbazing vandaag? Momotaro had er tientallen. Aangezien Daisuke er niet was, wilde ik geen grote vis onnodig scheppen. Ik heb dus gevraagd naar een top doitsu karachi van 75 cm. Het wordt dus nog even duimen of we de tancho's en karachi kunnen aankopen. Morgen meer daarover.

Tussen de middag heerlijk noodle soep zitten eten, dat is al een hele maaltijd op zich smile-emoticon. Vervolgens een uurtje gereden naar Taniguchi. Hier kan ik kort over zijn, mooie koi, maar echt uitverkocht.


Dag 4 deel II


Vanuit Taniguchi doorgereden naar Oishi. Was heel benieuwd wat we gingen aantreffen. In het verleden hebben we daar echt mooie asagi en kohaku gekocht. Nu? Totaal geen asagi of goede grotere kohaku. Dus maar eens rustig rond gaan kijken. Ondertussen vertelde Oishi dat hij nog druk bezig was met zijn tosai selectie, maar al wel zijn nisai klaar had zitten voor de mudponds. In die vijver zwommen diverse varieteiten, waaronder een aantal die je nauwelijks vindt, la...at staan tategoi!!!!

Oishi gaf aan bereid te zijn er enkele aan mij te verkopen, die ik ook nog eens zelf mocht uitkiezen smile-emoticon

Dus? Aan de bak!!!!

Als eerste heb ik een viertal doitsu bekko uitgekozen. Grootte tussen de 30-35 cm Je ziet ze af en toe, maar zelden met zo'n schoon hoofd en gebalanceerd patroon. Prijs onderhandeld en hebben die hap!!!


Dag 4 deel III


Dag 4, deel 3

Als tweede een tweetal gin shiro utsuri geschept. Deze heb ik echt nog nooit gevonden in het zuiden! Beide vissen zijn ongeveer 30 cm. Wederom onderhandelt en weer jackpot. Dus ook deze mochten in de Vis en Vijverland bak!!!!

 


Dag 3 deel I


Vandaag naar Kunihiro gegaan. En op leeftijd verkerende kweker welke ermee gaat stoppen wegens ziekte. Bedoeling was om hier te gaan zoeken naar jumbokoi. Dit is geslaagd en hoe! Het kreeg zelfs een onverwachte wending.... Niet wetende waar we heen gingen afgesproken onderweg met de kweker. Deze gevolgd en tot mijn verbazing gingen we de bergen in.
Na een paar smalle bergpaadjes en een eindje te hebben gelopen door de blubber aangekomen bij een paar grote mu...dponds! Een aantal grote koi zwommen nog buiten smile-emoticon Dus een mudpond oogst in maart, een primeur voor mij!!!! Sleepnet erdoorheen en er kwamen een aantal mooie koi boven. Uit deze koi hebben we onderstaande koi uitgekozen. De ogon platinum zijn 70-75 cm groot, de yamabuki 75 cm en de kujaku ook.

Vervolgens heerlijk geluncht aan het strand samen met Kunihiro en doorgereden. En toen? Check deel 2!