Dag 3 deel II en III


bij zijn huis lagen een aantal betonvijvers. Hierin zwommen niet alleen grote vissen, maar ook hele bijzondere. Dus scheppen maar! Als eerste hebben we een doitsu kujaku van 75 cm aangekocht hier. Doitsu kujaku vindt je niet makkelijk, zeker niet op deze size!


Dag 3 deel III


Vervolgens een leuke kin showa geschept van 51 cm vanwege het patroon. Je ziet ze vaker, maar niet in het Zuiden en niet in deze kwaliteit.


dag 3 deel IV


Hierna de eerste echte klapper van de dag geschept. Een ginrin Chagoi van 84 cm! Een heerlijke body, zeer schoon hoofd (paar krasjes maar die verdwijnen vanzelf), Het ginrin zit echt gigantisch diep en is mooi verdeeld over het hele lichaam. Kortom een echte jumbo welke niet zou misstaan op welke show dan ook! Wij zijn blij weer eens zo'n knuffelkont in huis te krijgen!!!


Dag 3 deel V


En toen???? Liet de kweker mij een koi zien...... Een goshiki van 62 cm..... Zelden een goshiki gezien met zo'n huidkwaliteit. Terwijl ik boven deze koi stond te kwijlen, was de kweker zijn huis ingegaan en kwam terug met een rolletje en velletje papier. Blijkt deze koi afgelopen Niigata Nogyosai Koishow 1e in zijn klasse te zijn geworden.... Prijs was een beetje aan de hoge kant, maar door te onderhandelen over de aankoop van alle koi samen toch deze aan kunnen kopen. Trots? Een beetje......


Dag 3 slot


Aan het einde nog de foto's van deze dag. Als het zo doorgaat, kan het weleens 1 van de beste reizen ooit worden! Morgen Momotaro, Taniguchi en Oishi. Zin in!!!!


Dag 2 deel I en II


Heel de nacht heerlijk geslapen, dus zo fris als een hoentje eruit!!! Lekker ontbeten en vervolgens in de auto om een uur te rijden naar Oyama. Bij Oyama wilde ik meerdere vissen scoren. Als eerste ben ik voor een klant gaan zoeken naar een yonsai kohaku, liefst showkwaliteit. Dus is duidelijk gelukt!!!! Deze dame is vier jaar oud en 73 cm. Het shiroji is werkelijk hagelwit en een body om u tegen te zeggen. Na enig onderhandelen met Oyama waren we het ook eens over de prijs dus deze vis is aangekocht. Inmiddels is de klant ook op de hoogte en ook deze was super enthousiast. Zo zie je maar? Een zoekopdracht geven zolang we hier zijn, loont wel degelijk! Dank aan Fred van Fremabo voor het mooie filmpje!!!


Dag 2 deel III


De mooiste deal voor de winkel was echter een afspraak over tategoi kohaku. Deze zitten nog apart om verder geselecteerd te worden. Dit houdt in dat een stuk of 20 kohaku in mei de mudponds ingaat en de rest gaat Oyama aan ons aanbieden!!!! Op het moment zijn de kohaku zo'n dertig cm, in mei zal dit al een stuk groter zijn! Zodra wij een mei de prijzen weten zullen we deze melden. Kohaku van een kwaliteit zoals ze zelden naar Nederland komen!!! Wij hebben ze!!!!

Hierna lekker gelunched met Oyama-san en nog een afspraak voor a.s. donderdag gemaakt met hem om nisai kumonryu en super sanke te selecteren. Oyama wordt dus nog vervolgd!

 


Dag 2 deel IV


Vervolgens een kwartiertje doorgereden om bij Takigawa te kijken. Dit viel weer tegen. Het is al vaker gebeurd bij Takigawa dat de kwaliteit lager was dan voorgaande jaren. Dit schommelt gewoon een beetje bij hem. Gelukkig nog wel een box met tosai tancho kunnen selecteren van 18-25 cm. Dus eigenlijk ook hier wel een vruchtbaar uurtje gehad.

Morgen gaan we kijken bij een kweker welke wegens leeftijd stopt met de farm. Hier hopen we nog een aantal jumbo te kunnen vinden. Spannend!!!!!!

 


Dag 1


Gisteren aangekomen in Japan na weer een lange vlucht. Helaas was Lufthansa vergeten onze koffers mee te nemen, dus een niet al te best begin. Deze werden vandaag gelukkig afgeleverd in het hotel! Vandaag zijn we begonnen bij Tamaura. Hier zijn we niet heel lang blijven hangen. Veel koi al verkocht en wat er nog zat gewoon veel te duur voor de kwaliteit. Last minute toch nog een paar kujaku kunnen selecteren en toch eens geworden over de prijs. De kujaku met het ...minste oranje is reeds verkocht!

Daarna doorgereden naar Omosako. Hier moest ik op zoek naar een sansai en een nissai voor een klant. Ook dit is gelukt! Een rustig begin van de reis, maar mede vanwege het slaapgebrek niet zo erg smile-emoticon We willen tenslotte goede vissen voor goede prijzen en daarover beslissen valt niet mee met je ogen dicht smile-emoticon Morgen Oyama en Takigawa. Vooral Oyama kijk ik erg naar uit. Wij slagen daar vrijwel altijd en altijd leuk om Oyama-san weer te zien!!!!