Dag 5 deel III


Na de lunch vertrokken bij Watanabe san. Besloten om naar Miyajima island te gaan. Dit is een heel bekend eiland in Japan waar 1 van de meest bekende tempels van Japan staat. Dit eiland staat ook wel bekend als eiland van de goden. Je kan het bereiken met de pont. Bij aankomst zie je gelijk de grote torii. Tevens de bekendste van Japan. Pal achter de torii is de Itsukushima Shrine. Deze shrine staat met vloed volledig in de zee, net of het drijft. Overal op het ...eiland lopen tamme herten, schijnbaar al zolang men over het eiland schrijft.

Na een paar uur rondgekeken te hebben zagen we bij een grote souvenir winkel opeens koi certicaten hangen. Vissen van Takigawa! Dus maar eens naar binnen. Achter in de zaak stonden de deuren open en lag een heel mooi koivijvertje met echte juwelen erin. Toevallig was de eigenaar ermee bezig en dit bleek een hele bekende hobbyist uit Japan te zijn. Dus lekker een half uur over koi lopen filosoferen met hem. Ook weleens leuk, de zienswijze van de hobbyist in Japan horen. Voeren in de winter??? Doen ze niet. Van oktober tot april geen voer. Aan de bodies kon je het niet zien. Toch iets om eens verder in te duiken. Zijn water was nu 13 graden. De korte winter zal er zeker een rol in spelen.

Op de terugweg nog een leuk automerk gezien.... Toyota Isis... Maar ff niet ingehaald :):)

Morgen naar Watanabe. Alweer???? Nee een andere kweker die toevallig Watanabe heet. Deze heeft wel veel doitsu, voor de zekerheid maar even gebeld :):)