Dag 7 deel I


Nou daar gaan we dan!!! Na het ontbijt krijgen we het laatste nieuws. De weg vanuit Hiroshima naar het noorden afgesloten vanwege een ongeval. Dus omrijden.... 1,5 uur extra om Oyama-san op te pikken. Daar aangekomen een lekkere verse bak koffie gedronken en Oyama achter het stuur gekropen. Een hele mooie route naar voor ons een hele nieuwe kweker, Masai san. Een kweker welke nog nooit met Europeanen heeft samengewerkt. Na 3,5 uur rijden aangekomen en kennisgema...akt. Een jonge kweker gespecialiseerd in sanke. Met de hele familie gelijk kennis gemaakt!!

Masai had al een bak uitgeselecteerd, maar liet ons eerst 3- en 4-jarige vissen zien van zijn bloedlijn. Gigantisch mooi sumi en naarmate de vissen ouder werden kwam het hi er steeds dikker bovenop te liggen. Met die kennis in ons achterhoofd zijn we gaan selecteren. Aangezien we met zijn tweeen waren en er net niet voldoende vissen waren om vier dozen te vullen, wilde ik graag vier doitsu benigoi erbij doen. Echter hadden deze allemaal last van lichte zwarte vlekjes, dus niet gedaan. Met Masai san afgesproken dat hij mijn laatste doos afvult met vier sanke van zijn volgende selectie. Dus op zeker komen er nog vier toppers bij!!!

Dus? Een gigantisch eind gereden, maar zeker niet voor niets. Twee dozen tateshita sanke met certificaat!! komen naar Pijnacker. Wat zeker zo interessant is? De prijzen zijn niet tateshita :-) Lees de helft wat gemiddeld wordt berekend!!!!


Dag 7 deel II


Vanuit Masai weer het hele stuk teruggereden naar Oyama, waar we lekker zijn gaan eten. Hierop weer naar zijn farm. Eerder deze week had ik een aantal mooie nisai kumonryu zien zwemmen. Nu bleek het merendeel daarvan bestemd voor azukari. Gelukkig mocht ik toch nog drie vissen overnemen. Ik mag wel stellen een nieuwe record te hebben, 's avonds om 22 uur nog vissen selecteren in Japan smile-emoticon De kumonryu zijn gesext en alledrie vrouw. Grootte 40-45 cm. Nu lekker slapen. Na 17 uur autorijden en koi selecteren vallen de oogjes vanzelf dicht!!!!


Dag 6 deel I


Vandaag vroeg vertrokken naar Watanabe 2. Een ritje van 3,5 uur met hele mooie uitzichten! De foto's plaats ik apart. Je rijdt eigenlijk dwars over de breedte van Japan. Dus een aardig eind omhoog waar ook nog sneeuw ligt. Onderaan de bergen komt je weer in de kustregio en daar heb je een fantastisch uitzicht op mount daisen. Deze dode vulkaan wordt door de Japanners gezien als het huis van de grote geest en is dus voor hen een belangrijke vulkaan. Ik heb hem al... vaker gezien, maar het blijft een fantastisch gezicht!

Weer terug naar de koi. Aangekomen bij Watanabe verwachtte ik dus allerlei doitsu. Dit had kweker immers zelf gezegd toen wij hem belden. Nou???????????? Niet dus... Er zaten een paar nisai doitsu, maar allemaal van lage kwaliteit. Gelukkig nog wel een leuke tosai mix kunnen selecteren. Dit zijn de kumonryu, beni kumonryu en ginrin shiro utsuri.


Dag 6 deel II


Dag 6, deel 2

Daarna nog een aantal leuke ginrin varieteiten en benigoi erbij gedaan. Dat is in ieder geval weer een leuke doos voor de winkel! En niet duur!!!!


Dag 6 deel III


Aangezien we dus geen zin hadden om gelijk weer terug naar Hiroshima te rijden, besloten om naar Matsue te gaan. Matsue staat bekend om zijn kohaku en we hadden aan het begin van de reis al contact met hem gehad. Hij gaf aan praktisch uitverkocht te zijn, dus hadden we hem van het lijstje geschrapt. Nu toch maar besloten onaangekondigd bij hem binnen te vallen.

Hij zei wederom dat hij leeg was. Maar na een beetje doordringen had hij toch nog een bak met tosai ko...haku die eigenlijk bestemd was voor een andere klant. Zelf ben ik niet op zoek naar kohaku maar Fred, de dealer die met me mee is, wel. Dus maar gaan onderhandelen en Fred kon zijn kohaku gaan selecteren!

Zelf ben ik toen een rondje gaan lopen. Uit voorgaande jaren weet ik dat bij Matsue de andere varieteiten in het eerste vishuis zwemmen, dus daar maar eens een kijkje gaan nemen. Er zwommen wat benigoi en een heleboel tosai yamabuki. Echter zag ik tussen de yamabuki een paar koi welke ik op mijn lijstje had staan. Heb deze al eerder bij hem gekocht en dit zijn echte kanonnen geworden! Dus weer terug gewandeld en Matsue gevraagd. Ik mocht 1 doos uitselecteren! Dus? We hebben weer een paar hele mooie mugashi ogon!!!!!

Na weer 3 uurtjes rijden weer terug in het hotel en zodadelijk lekker eten.

Morgen wordt op zeker interessant, dan gaan we samen met Oyama naar een vriend van hem. Oyama heeft daar hele hoge tosai sanke zwemmen. We hebben eerste keuze en hebben al een filmpje gezien. Sanke waar je hart echt harder van gaat kloppen!!! Dus wordt weer vervolgd....