Dag 5 deel I


Nou so much voor gezonde spanning. Aangekomen bij Watanabe de bakken gaan bekijken. Gisteren meldde ik nog dat ik voor de doitsu ging.... Heeft hij geen praktisch geen doitsu meer!!! Dus maar eens gaan vragen hoe dat zat. Watanabe verkocht steeds minder vis, dit kwam doordat de aziatische markt geen interesse had in doitsu. Dus is mijnheer ook maar go-sanke gaan kweken, alsof er nog niet genoeg kwekers zijn die dat doen.... Fijn die Chinezen, ze drijven de prijz...en gigantisch omhoog en zorgen er ook nog eens voor dat alles behalve go-sanke steeds minder gekweekt wordt. Niet echt iets om blij van te worden. Ik was eigenlijk op zoek naar nisai, maar ben toen toch maar gaan kijken tussen de tosai. En warempel. toch nog een bak met doitsu!!! Heb dus 1 doos met leuke doitsu karachigoi, doitsu chagoi en gewone chagoi weten te handpicken!!!! Dit zijn visjes van zo'n 12 tot 23 cm.

Toch niet voor niets gereden. We hadden nu echter een ander probleem. Rondom Watanabe zitten geen andere kwekers, dus toch nog maar eens tussen de go-sanke gaan rondneuzen. En???? Check deel 2!