Dag 6 deel III


Aangezien we dus geen zin hadden om gelijk weer terug naar Hiroshima te rijden, besloten om naar Matsue te gaan. Matsue staat bekend om zijn kohaku en we hadden aan het begin van de reis al contact met hem gehad. Hij gaf aan praktisch uitverkocht te zijn, dus hadden we hem van het lijstje geschrapt. Nu toch maar besloten onaangekondigd bij hem binnen te vallen.

Hij zei wederom dat hij leeg was. Maar na een beetje doordringen had hij toch nog een bak met tosai ko...haku die eigenlijk bestemd was voor een andere klant. Zelf ben ik niet op zoek naar kohaku maar Fred, de dealer die met me mee is, wel. Dus maar gaan onderhandelen en Fred kon zijn kohaku gaan selecteren!

Zelf ben ik toen een rondje gaan lopen. Uit voorgaande jaren weet ik dat bij Matsue de andere varieteiten in het eerste vishuis zwemmen, dus daar maar eens een kijkje gaan nemen. Er zwommen wat benigoi en een heleboel tosai yamabuki. Echter zag ik tussen de yamabuki een paar koi welke ik op mijn lijstje had staan. Heb deze al eerder bij hem gekocht en dit zijn echte kanonnen geworden! Dus weer terug gewandeld en Matsue gevraagd. Ik mocht 1 doos uitselecteren! Dus? We hebben weer een paar hele mooie mugashi ogon!!!!!

Na weer 3 uurtjes rijden weer terug in het hotel en zodadelijk lekker eten.

Morgen wordt op zeker interessant, dan gaan we samen met Oyama naar een vriend van hem. Oyama heeft daar hele hoge tosai sanke zwemmen. We hebben eerste keuze en hebben al een filmpje gezien. Sanke waar je hart echt harder van gaat kloppen!!! Dus wordt weer vervolgd....