Dag 7 deel I


Nou daar gaan we dan!!! Na het ontbijt krijgen we het laatste nieuws. De weg vanuit Hiroshima naar het noorden afgesloten vanwege een ongeval. Dus omrijden.... 1,5 uur extra om Oyama-san op te pikken. Daar aangekomen een lekkere verse bak koffie gedronken en Oyama achter het stuur gekropen. Een hele mooie route naar voor ons een hele nieuwe kweker, Masai san. Een kweker welke nog nooit met Europeanen heeft samengewerkt. Na 3,5 uur rijden aangekomen en kennisgema...akt. Een jonge kweker gespecialiseerd in sanke. Met de hele familie gelijk kennis gemaakt!!

Masai had al een bak uitgeselecteerd, maar liet ons eerst 3- en 4-jarige vissen zien van zijn bloedlijn. Gigantisch mooi sumi en naarmate de vissen ouder werden kwam het hi er steeds dikker bovenop te liggen. Met die kennis in ons achterhoofd zijn we gaan selecteren. Aangezien we met zijn tweeen waren en er net niet voldoende vissen waren om vier dozen te vullen, wilde ik graag vier doitsu benigoi erbij doen. Echter hadden deze allemaal last van lichte zwarte vlekjes, dus niet gedaan. Met Masai san afgesproken dat hij mijn laatste doos afvult met vier sanke van zijn volgende selectie. Dus op zeker komen er nog vier toppers bij!!!

Dus? Een gigantisch eind gereden, maar zeker niet voor niets. Twee dozen tateshita sanke met certificaat!! komen naar Pijnacker. Wat zeker zo interessant is? De prijzen zijn niet tateshita :-) Lees de helft wat gemiddeld wordt berekend!!!!